Aardig in Balans

Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen


Behandelingen

In principe is behandeling mogelijk voor vele klachten en alle leeftijden. Klachten waarbij behandeling ondersteuning kan bieden zijn bv. stressgerelateerde klachten, hormonale onbalans, klachten aan het bewegingsapparaat, problemen met de spijsvertering.

De eerste afspraak bestaat uit een intake/anamnese gesprek en (reflexologie)behandeling.  

Vanuit deze informatie kan ik de behandeling goed afstemmen op wat jij nodig hebt, waar jij op blokkeert in je denken, emotioneel, fysiek en spiritueel.

De behandeling bestaat altijd uit een (voet)reflexologie behandeling. Reflexologie is een oude methode, waarbij m.n. de voeten en onderbenen behandeld worden. Op de voeten (en handen) bevinden zich reflexpunten die corresponderen met de organen en systemen in je lichaam. Door deze te stimuleren of juist te laten ontspannen kan de werking hiervan beïnvloed worden en zet je het zelfgenezende vermogen wat ieder mens heeft in werking. Ook het meridiaan systeem met zijn acupressuur punten kan meegenomen worden in de behandeling.

De behandeling kan ondersteund worden met Inge Cox kleur licht olie(zie links). Ook geef ik regelmatig "huiswerk" mee zoals bv handreflexpunten die je zelf kunt bewerken of kleine opdrachten zodat je zelf ook aan de slag kunt om je herstel te bevorderen.

De behandeling is niet alleen gericht op de klachten(symptomen) maar ook op de mogelijke oorzaak en hier inzicht in geven. Hoe veel behandelingen je nodig hebt en hoe vaak is persoonlijk. Ik kan hierin wel adviseren(behandelplan), maar jij bepaalt zelf wat voor jou belangrijk is om aan te werken en jouw eigen tempo.  Ik loop graag een stukje mee, maar jij mag zelf de stappen zetten.   

Natuurgeneeskundige behandelingen zijn geen vervanging voor reguliere geneeskunde, als het nodig is verwijs ik dan ook door naar bv. de (huis)arts, fysio- of podotherapeut.

Breng bij de eerste afspraak je zorgpasje en evt. gebruikte medicijnen mee.

.